Kuhinjski noži
Kakovosten nož je bistvenega pomena v kuhinji. Potreben je oster rezilo, ravnotežje in ergonomski ročaj. Tak nož bo postal nepogrešljiv pomočnik, priprava obrokov z njim pa bo vetrič. Izbirate lahko med številnimi vrstami, velikostmi in vrstami lesa.
Bestsellers
Visokokakovostni kuhinjski noži so bistveni
Ustrezni kuhinjski noži so temelj umetnosti kuhanja, tako v domači kot profesionalni kuhinji. Naši noži imajo popolnoma ostre rezila in so optimalno uravnoteženi. Poleg tega je lesen ročaj naravno nedrseč in tako daje nožem popolno ergonomijo. Dolžine in oblike rezil se razlikujejo glede na to, za kaj so noži namenjeni. Izbirate lahko med naslednjimi vrstami: kuharski nož za piling, klasičen univerzalni nož za rezanje, krušna žaga, nož za odkoščanje ali nož za zrezke.
Kako skrbeti za kuhinjske nože
Rezila so enostavna za čiščenje, z rednim brušenjem jih lahko popolnoma izostrite. Priporočamo, da takoj izberete primerno stojalo, magnetno ploščo ali nožni blokza nove nože. Ko gre za čiščenje, noži zagotovo ne sodijo v pomivalni stroj. Ne samo, da rezilo v pomivalnem stroju postane topo, ampak obstaja tudi nevarnost, da se leseni ročaj deformira. Zato se izogibajte dolgemu namakanju, sperite in posušite nož takoj po uporabi. Nagradil vas bo z dolgo življenjsko dobo. Priporočamo tudi uporabo lesenih rezalnih desk v kuhinji, za katere je manj verjetno, da bodo topi, noži, enostavni za čiščenje in zelo trpežni.