Lesene skledice
Masiven kos masivnega lesa, unikatna lesna zrna in odtenek, ki se spreminja vsakič, ko obedujete. Lesene sklede za hrano, kašo ali celo sadje so kosi, ki lahko služijo generacijam.
Bestsellers
Kako skrbeti za lesene izdelke v kuhinji
V nobenem primeru les ne sme spadati v pomivalni stroj. Zaradi visoke temperature in agresivnega detergenta bi se sklede v pomivalnem stroju deformirale in razpokale. Zato lesene sklede operite ročno, če je bolj umazana, izberite kombinacijo sode bikarbone in limone. Po čiščenju posodo posušite in jo premažite s fino plastjo naravnega olja, ki je primerno za stik z živili (uporabite lahko tudi olje, ki ga imate v kuhinji, npr. oljčno, repično seme, sončnico).
Kateri les je najbolj trpežen?
Razmišljate o novih kuhinjskih pripomočkih? Ponavadi so izpostavljeni visoki ravni vlage, kar lahko vpliva na njihovo življenjsko dobo. Zato izberite materiale, ki so lahko trajnostni in trajni. Eksotične vrste lesa (mango, akacija, oljka) so navajene na tropske razmere in se ponašajo z veliko trajnostjo. Za protja in trave (bambus, vrbove vejice) je značilna podobna kakovost. Pri masivnem lesu je bistvenega pomena skrbno zdravljenje in če dobro skrbite za sklede in jih redno oljite, vas bodo nagradili z dolgo življenjsko dobo.