Leseni čopiči in čopiči iz perja
Tradicionalni pripomočki, ki jih poznate iz kuhinj vaših babic in prababic. Lok, znan tudi kot pero ali mast, je narejen iz gosjega perja, krtača pa je narejena iz prave konjske žime. Obe orodji lahko uporabite pri peki, na primer pri nanašanju jabolčnega zavitka, božičnih tort in pogač. Uporaben pa je tudi pri pečenju mesa na žaru.
Bestsellers
Pecivo, orodje za peko z vonjem tradicije
Krtača za pecivo, znana tudi kot mast in pecivo, je tradicionalno orodje v kuhinji, ki se uporablja predvsem za širjenje testa, preden ga damo, v pečico. Lahko pa se uporablja tudi za peko mesana žaru. Narejene iz finega gosjega perja, imajo te ščetke bogato zgodovino in so priljubljen izdelek že več generacij. Zagotovo boste našli lok v omari svoje (velike) babice. Peroutky so cenjeni zaradi svoje sposobnosti, da enakomerno nanesejo pretečena jajca, olje ali celo med na površino testa. Zaradi svoje mehkobe in fleksibilnosti omogočajo natančen premaz, na primer na domačih božičnih tortah.
Kako očistiti krtačo za pecivo
Loki in pisala so tradicionalni instrumenti, ki klasično eleganco združujejo s praktičnostjo. Da bi bili loki dolgo časa v dobrem stanju, je pomembno, da zanje ustreznoskrbimo. Njihova perja ne spadajo v pomivalni stroj. Po uporabi je treba perje temeljito razmastiti in pustiti, da se naravno posuši v zraku, idealno na mestu blizu okna. Dobro je, da leseni ročaj občasno rahlo naoljite, da ohranite njegovo lepoto in moč. Z dobro nego vam bodo dolgo služili in vas spomnili na vrednost tradicionalnih kuhinjskih orodij v družinski zgodovini.