Leseni jedilni pribor
Večina ljudi na svetu jedo z rokami, vendar mislimo, da boste uporabili palčke ali klasični jedilni pribor, tj. žlice, čajne žličke, vilice in nože. Zato ponujamo posamezne kose kot tudi cele diskontirane komplete jedilnega pribora iz masivnega lesa, z nežno in certificirano naravno impregnacijo.
Bestsellers
Zakaj jesti z lesenim jedilnim priborom
Posoda iz lesa ima veliko prednost - ne samo, da izgleda lepo, ampak predvsem popolnoma izolira toploto. Nekateri bi celo dali roko v ogenj, ker je hrana, za katero se uporablja lesen jedilni pribor, očitno boljšega okusa. Dokazano je, da se z lesenim jedilnim priborom ob obroku ne mudi tako mudi in se bolj zavedamo uživanja vsakega grižljaja in jedi. Naše žlice, noži in vilice so narejeni iz najboljšega češkega lesa: rjave bukve, sivega hrasta in lepe rdeče češnje.
Kako skrbeti za jedilni pribor iz lesa
Skrb za lesen jedilni pribor, sklede in druge kuhinjske pripomočke iz lesa ni težka, vendar se veliko ljudi po nepotrebnem odvrača. V pomivalni stroj ne dajajte žlic, nožev in vilic iz lesa, temveč jih ročno sperite. Detergent ali topla voda jih ne bo poškodovala, vendar se izogibajte predolgemu namakanju, kar lahko povzroči, da se les deformira in razpoči. Madeže in več umazanije je mogoče zlahka odpraviti z nežno kombinacijo limone in sode bikarbone. Po čiščenju pustite, da se jedilni pribor naravno posuši (ne na grelniku). Kot pri rezalnih deskah, je priporočljivo, da jedilni pribor občasno dodatno pazite in ga obdelate z jedilnim oljem (oljčno, sončnično, repično).