Leseni krožniki in pladnji
Lesene plošče izgledajo kot okraski, v resnici pa lahko jeste prav tako dobro od njih kot iz porcelanskih. Poleg tega se vam ni treba dotikati tudi drugih materialov, saj ponujamo tudi lesen jedilni pribor iz češnje, bukve in kokosa. Jedi so obdelane s posebno, neškodljivo in certificirano impregnacijo. Zaradi tega vlaga iz hrane ne prodre v les.
Bestsellers
Zakaj služiti na lesu?
Lesene plošče so izvirna in naravna alternativa tradicionalnim keramičnim ali porcelanskim ploščam. Postrežba obrokov na les prinaša številne prednosti, hkrati pa prispeva k edinstvenemu estetskemu doživetju. Les kot material prinaša prijetno in toplo vzdušje v jedilno mizo. Plošče iz lesa imajo naravno lepoto in teksturo, ki doda edinstven vizualni element vaši jedilnici. Poleg tega ima les izolacijske lastnosti, ki ohranjajo posodo bolj vroče ali hladnejše dlje kot drugi materiali. Seveda lahko služite tudi neposredno na rezalni deski . Lesene plošče so tudi okolju prijazne, saj je les obnovljiv vir in biološko razgradljiv material. Njihova uporaba je okolju prijazna izbira in spodbuja trajnostni življenjski slog.
Skrb za lesene plošče in kako to storiti
Skrb za namizno posodo iz lesa je pomembna za njeno dolgoživost in ohranjanje naravnega videza. Priporočljivo je, da plošče operete ročno, z rahlo toplo vodo in blagim detergentom. Ni priporočljivo, da jih dolgo namakate v vodi ali jih operete v pomivalnem stroju, da se ne deformirajo in razpokajo. Po pranju je pomembno, da plošče temeljito posušite. Naše plošče obdelujemo z netoksično impregnacijo, ki je primerna za stik z živili. Občasna uporaba jedilnega olja (npr. oljčnega ali lanenega semena) pomaga ohranjati les dobro hidriran in zaščiten.