Leseni valjarji za testo
Pripomoček, brez katerega tudi naše prababice v kuhinji ne bi mogle storiti. Boste za obe roki izbrali klasičen lesen valjček ali za eno roko tako imenovani »slikarski« valjček? Prvi je primeren za delo na valjčni deski, z, enoročnim valjčkom pa lahko testo ali pico razvaljate neposredno na pekač, saj ni tako širok.
Bestsellers
Nesmrtna klasika: leseni valj
Leseni kuhinjski valji so odlično orodje za valjanje testa, pripravo peciva in vsa druga slaščičarska dela. V ponudbi imamo več vrst lesenih valjev, ki se razlikujejo po zasnovi in uporabi. Klasični leseni valji imajo ročaje na obeh koncih in so idealni za valjanje večjih kosov testa na pravilnem valjčku. Zahvaljujoč visokokakovostni zasnovi in jekleni osi se lahko valji enostavno vrtijo in se popolnoma prilegajo roki. "Barvanje" enoročnih valjev je manjše in ima en ročaj. Primerni so za natančno valjanje in jih lahko zavijete neposredno na pekač. Reliefni zvitki z vzorcem so nato primerni za ustvarjanje reliefov in motivov na testu, zaradi česar so idealni za okrasitev peciva in piškotov.
Kako očistiti valjček iz lesa
Pravilna nega lesenih valjev bo zagotovila njihovo dolgo življenjsko dobo. Pomembno je, da valj ostane čist in suh. Po uporabi ga najbolje obrišite s suho krpo in pustite, da se prosto posuši. Izogibajte se potapljanju valja v vodo ali dolgotrajnemu namakanju. Ni priporočljivo, da ga perete v pomivalnem stroju, saj lahko to povzroči trajne poškodbe. Občasno naoljite lesene valje. Uporaba navadnega jedilnega olja lahko podaljša življenjsko dobo valjev in jih zaščiti pred razpokami.