Podolgovate košarice za kruh
Struktura in oblika hlebcev sta vtisnjeni v testo in ustvarjata klasičen videz hlebca. Vendar pa se košare za pripravo svežega domačega kruha lahko uporabljajo ne samo za izolacijo testa, temveč so primerne tudi za shranjevanje in serviranje peciva. Ni priporočljivo, da košare ne namakate v vodi, pustite, da se po uporabi posušijo, ali jih očistite.
Bestsellers
Rattan proti Wickerju
Košare za kruh so praktični pomočniki pri peki in serviranju pekovskih izdelkov. V naši ponudbi boste našli dve vrsti košar - eno iz ratana in drugo iz vrbovih vejic, ki se razlikujejo tako po materialu kot predvsem po uporabi. Ponev iz ratanove štruce so idealne za preverjanje testa pri peki domačega kruha. Zahvaljujoč fleksibilnemu in zračnemu materialu omogočajo, da se testo pravilno dvigne in ustvari popolno štruco. Košare z vrbovimi vejicami se verjetno ne bodo uporabljale za kvas, vendar so odličen dodatek k serviranju peciva. Njihov naraven videz in rustikalna oblika dodajata neustavljiv čar vsaki jedi.
Domači kruh iz kislega testa: recept
Če ne veste, kako speči kruh iz kislega testa, ga pecite po našem domačem receptu za kruh. Za pripravo levaina uporabite čajno žličko kislega testa, vode in moke. Po 8 urah vzemite žlico za naslednjo peko in jo položite v hladilnik v dobro zaprt nepredušen kozarec za začimbe. V posodo dodajte 80 g jogurta, 200 g rži in 400 g pšenične moke, 330 ml vode, 2 žlici olja, 2,5 čajne žličke soli in 3 čajne žličke kumine, da naredite levain. Testo pustimo, da se dvigne v pomokani hlebčevi ponvi 4 ure. Obrnite ga na pekač in ga postavite v pečico, segreto na 250 °C. Po 15 minutah zavijemo navzdol na 190°C in pečemo še 45 minut. Ko se hlebec ohladi, ostane svež v košu za kruh 2-3 dni.